Livet i kirken/Bønneuke 11.-18. august 2024

Bønneuke 11.-18. august 2024

23.06.2024
Høsten er tid for oppstart av aktiviteter, jobb, skole og kirkeliv. Da er det godt å stoppe opp litt før karusellen setter igang. "Stans og innse at jeg er Gud." Sal 46,11

Registrer deg for 24/7 bønn her

Bønneuken strekker seg fra søndag 11. august til torsdag 18. august. Som menighet ber vi for nabolag, venner og familie. Vi ber for menighet, misjonærer og Frikirken. Det er knyttet store løfter til det å be, og vi tror denne uken kan bety mye for oss som menighet, for samfunnet og for enkeltpersoner. 

For noen er det å be det mest livgivende man kan gjøre. Andre synes derimot det er vanskelig og strevsomt. Uansett hva du opplever, håper vi du vil være med oss å sette av tid til dette med oss. Vi utfordrer alle til å være med i bønnestafetten hvor man setter av tid til å be i en time. Vi lager ressurser som kan være til hjelp for den timen du setter av. 

Bønnestafetten 24/7 bønn

Hver time denne uka vil det være noen som har satt av tid til å be. Vi utfordrer deg til å melde deg i skjemaet under og bli med på dugnaden.  

Registrer deg for 24/7 bønn her

Mellom klokka 15 og 22 vil bønnestaffetten foregå i kirken. 

Oppstartssamling søndag 11. august

Kl 20:00 starter vi uken med en enkel samling med bønn for frikirken og virkegrenene. Det blir servering av boller og kaffe fra kl 19:30. En fin anledning til å møte gode venner etter sommeren. 

Bønne- og lovsangssamling torsdag 15. august

Den 15. august kl 20:00 samles vi til bønn og lovsang i Frikirken. Det blir også mulighet til å dele vitnesbyrd. Kanskje har du opplevd noe med Gud den tiden du satte av?

Bønneuke 11.-18. august 2024

Bønnefrokost på Zoom hver dag kl 7-8

Spis frokosten din sammen med andre og legg dagen og verden fram for Gud i bønn. Bli med så lenge du har tid. 

Her her lenke til bønnemøtet

Åpen kirke for alle

I 2. etg. vil det være lagd en bønnevandring som familier og andre kan gå til for å be. Hege vil lage kreative og spennende måter å be på for både voksne og barn. 

Spørsmål du kanskje har

Men jeg er jo ikke et bønnemenneske. Kan jeg be?

Det er mange av oss som kjenner på dette. Også flere i eldsterådet. Det å be kan være frustrerende fordi man ikke ser resultater, man vet ikke hva man skal si og man kan være i tvil på om det i dele tatt virker. Bibelen har knyttet store løfter til å be. Den snakker ikke da om spesielle metoder eller at man må be så og så inderlig, men man er invitert likevel. For de av oss som synes det er litt motbakke å bruke tid på bønn, så kan det hjelpe å tenke at det er noe man øver seg på. Ressursene som vi utarbeider vil også være til hjelp for å få timen til å gå. 

Jeg er på ferie. Kan jeg være med?

Man behøver slett ikke å være i Trondheim for å være med. Det er det som er så kjekt med å tro på en Gud som er alle steder alltid. Med unntak av ettermiddagene fra kl 15 til 22 kan du be hvor som helst i verden. 

Hvordan skal jeg be i en hel time?

Man må ikke sitte på stolen sin og stirre ut i lufta og ramse opp ord. Man kan gå en tur i nabolaget og be for naboene, man kan lese salmer høyt, man kan synge sanger eller spille instrumenter. Vi oppfordrer til å skru av telefonen og å ikke gjøre noe annet under timen med bønn - da er det lettere å være tilstede. Det kan være fristende å gå i gang med bygging av platting, men denne timen er ikke målet å multitaske. Prøv å utfordre deg selv på å ha minst mulig stimuli mens du ber. 

Må jeg be alene?

Nei, be gjerne sammen med noen andre hvis du vil det. 

Hva om jeg sovner eller begynner å tenke på noe annet når jeg har satt av tid til å be?

Vi håper naturligvis at alle som ber holder seg våkne, men om man skulle sovne, så går det bra. Det er ingenting magisk knyttet til at man ber uavbrutt i en time. Tankene går hit og dit når man ber, og plutselig må man på do eller hente seg en kaffe for å holde seg våken - det går selvsagt fint. Det ligger mye bønn i å forplikte seg og å møte opp med kroppen sin. 

Powered by Cornerstone