Godhetsdagen i Trondheim Frikirke

Den 21. september arrangeres Godhet i Trondheim Frikirke. Godhet er en bevegelse som startet i Stavanger i 2006, og har vokst seg stort i løpet av årene. I dag arrangeres Godhet på 35 ulike steder, med 100 menigheter er involvert.

Konseptet går ut på å gjøre praktisk godhet mot folk som trenger det. Det kan for eksempel være å hjelpe noen med å male hus, rydde i hagen, handle på butikken, sette opp et gjerde, vaske ned et kjøkken, dele ut vafler, plukke søppel, og mye mer. Her er det bare fantasien som setter grenser. De som er i hovedmålgruppen for Godhet er aleneforsørgere, eldre, nye landsmenn, eller folk som av en eller annen grunn har behov for en håndstrekning.

Hvorfor i alle dager skal vi gjøre dette?
Er det én ting alle kan være enige om, kristen som ikke-kristen, er det at Jesus var god. I Apg, 10, 38 står det: «Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft, og han gikk omkring overalt og gjorde vel». Den første kirke var også kjent av alle for å være god. De tok seg av de fattigste og de laveste i samfunnet. Vi tror at Godhet er noe kirka skal være kjent for, ikke bare i gamle dager, men også i dag.

Hva om godhet var det folk hadde forbundet med kristne?
Hva om kristne var kjent som «De som er gode », ikke «de sære», «de rare», «de dømmende» eller «de konservative».

Det er drømmen.

Dette er bakgrunnen for Godhetsdagen 21. september. Dagen starter kl. 10, og vi holder på til rundt kl. 16. Dette er en fantastisk mulighet for å være sosial, tjene andre og formidle Guds rike ved å gjøre noe praktisk.

Nedenfor kan du se video av Martin Cave og Hanne Therese Loftesnes snakke om oppstarten av Godhet i 2006 og det som lå bak, for deres del.

Her kan du melde deg på til Godhetsdagen i Trondheim Frikirke:

Her kan du melde inn oppdrag til Godhet Trondheim:

En kommentar om “Godhetsdagen i Trondheim Frikirke

Det er stengt for kommentarer.